TREESEARCH logotype 2 black

FPIRC:s avslutningssymposium

AVSLUTNINGSSYMPOSIUM

KTH, 14 november

Välkommen till FPIRC:s avslutningssymposium på KTH den 14 november

I samband med att FPIRC:s verksamhet går in i den nationella forskningsplattformen Treesearch hålls ett slutsymposium på KTH den 14 november. Avslutningssymposiet består av två delar: En öppen inspirationsföreläsning med Max Tegmark, professor vid MIT, och en sluten del för speciellt inbjudna.

Registrering till FPIRC:s avslutningssymposium sker via formulär på den här sidan. Det möjligt att registrera sig till enbart en eller båda delarna av symposiet.  

Välkommen att registrera dig senast 26/10!

Program

Del 1 (öppen)
kl 14.15Insläpp
kl 14.30 Inspirationsföreläsning, sal F1
Max Tegmark, professor MIT – Vårt matematiska universum
Del 2 (sluten)
kl 16.15Kaffe serveras i Ljusgården
kl 16.50 –  18Avslutningssymposium, sal D3
 Medverkande bland annat
Sigbritt Karlsson, rektor KTH
Magnus Wikström, SVP Innovation & Strategic projects BillerudKorsnäs

Inspirationsföreläsning med Max Tegmark 

Max Tegmark är civ.ing. från KTH, civ.ekon. från Handelshögskolan i Stockholm, doktor från University of California, Berkeley och nu verksam professor vid MIT (Massachusetts Institute of Technology). Han är en av världens mest citerade forskare och har kallats ‘världens smartaste svensk’.

År 2015 fick han KTH:s stora pris med motiveringen: “Genom att vidga och utveckla våra perspektiv på såväl matematiken som på universum ökar kunskapen om kosmos. Fysikern och kosmologen Max Tegmark kombinerar en gedigen forskargärning med lika delar mod, skarpsinnighet och kreativitet genom att utveckla nydanande idéer och verktyg. Hans teorier sätter vår planet i ett större och för framtiden avgörande sammanhang.” 

Han är även känd för sin forskning om artificiell intelligens och är medgrundare till Future of Life Institute. Max Tegmark är författare till de bästsäljande böckerna “Vårt matematiska universum” och “Liv 3.0” och har bland annat medverkat i TED2018 och Sommar i P1.

 

Hitta till avslutningssymposiet

Del 2, sal D3

Lindstedtsvägen 5, D-huset

Klicka här för detaljerad karta på kth.se

FPIRC – with Passion for Knowledge

Den skogsindustriella forskarskolan FPIRC har sedan starten 1996 samordnat utbildning för dagens och framtidens processer och material  från skogen – alltid med ett vetenskapligt fokus.

KTH logotype

Registrering

Inga fält hittades.