Treesearchs och WWSCs första gemensamma sommarskola
wows academy sommarskola

Just nu pågår Treesearchs och Wallenberg Wood Science Centers (WWSC) första gemensamma sommarskola, WWSC summer school. Under några dagar åker doktorander från hela landet iväg för att lyssna på föreläsningar, grupparbeten, studiebesök och inte minst för att lära känna varandra.

Sommarskolan är en del av WWSC Academy och i år är alltså första gången som den anordnas tillsammans med Treesearch och öppnats upp för doktorander utanför WWSC. Det är också första gången som den tredje omgångens doktorander i WWSC deltar i en sommarskola.

– Vi har haft ett fantastiskt besök på UPSC i Umeå och planterat gran på Holmens plantskola. Det är ett stort privilegium att bidra till utbildning av den tredje ”batch” av WWSC: s doktorander, säger Paul Gatenholm, professor vid Chalmers och ansvarig för WWSC Academy.

Gunnar Westman, ansvarig för utbildningsverksamheten inom Treesearch tillägger:

– Detta är ett mycket bra samarbete mellan WWSC och Treesearch, som bidrar till att utvidga nätverket för alla deltagande doktorander.

WWSC Academy kommer även i fortsättningen vara öppet för doktorander inom Treesearch och annonseras på Treesearchs kurssida. Förutom sommarskolan hålls även en vinterskola per år inom WWSC Academy.

Dela nyheten