LOE: Laboratoriet där idéer får lyskraft
Magnus Berggren, professor och chef för Laboratoriet för organisk elektronik, och Eric Glowacki, forskningsledare inom området organiska nanokristaller. Här i samspråk vid en tryckpress för tryckt elektronik.
Foto: Thor Balkhed
Magnus Berggren, professor och chef för Laboratoriet för organisk elektronik, och Eric Glowacki, forskningsledare inom området organiska nanokristaller. Här i samspråk vid en tryckpress för tryckt elektronik. Foto: Thor Balkhed

Laboratoriet för Organisk Elektronik (LOE)

LOE-teamet från Linköpings universitet, Campus Norrköping, har vuxit från att ha varit ett 30-tal personer 2012 till över 120 personer idag 2019. LOE sysslar med allt som har med organiska material integrerat och kombinerat med elektronik att göra, inte minst material från skogen.

“Världens första tryckta elektrokemiska transistor, världens första kemiska chip, en jonpump som kan stoppa smärtimpulser hos levande varelser, batterier i papper, superkänsliga sensorer, världens första transistor som härmar hjärnans sätt att arbeta och inte minst elektroniska växter.”

Glädje, vision och öppenhet är något som LOE, med professor Magnus Berggren (till vänster på bild) i spetsen, ständigt levererar vilket resulterar i en unik forskningsmiljö där huvudfokus är samarbeten. Vid årsskiftet till 2019 så gick LOE med i den stora satsningen Wallenberg Wood Science Center för att utöka samarbeten till andra universitet och tillsammans skapa världsledande forskning. LOE utgör också Linköpings Universitets engagemang i Treesearch.

Läs mer om hur LOEs idéer får lyskraft och resulterar i världsledande vetenskapliga genombrott i en nyhetsartikel från LiU.

For the news article from Linköping University in english: press here

Dela nyheten