TREESEARCH logotype 2 black

Till alla nyheter 

Ta möjligheten att bli en del av WWSC Academy
Nu startar en ny omgång av Wallenberg Wood Science Centers forskarskola WWSC Academy. Forskarskolan syftar till att ge deltagarna både en översikt över forskningsfältet och ett nätverk för framtida samarbeten. Via Treesearch finns nu möjlighet för doktorander från andra projekt bli en del av WWSC Academy.
wwsc-academy

Forskarskolan har sedan starten av WWSC varit en vital del av forskningscentret. Med starten av den första kursen i oktober börjar nästa fas av WWSC Academy och därmed påbörjas  utbildningen av en ny generation doktorander.

– Vi vill förbereda doktoranderna till att bli nästa generations forskare, uppfinnare och ingenjörer som kommer att möta behoven i den svenska skogsindustrins värdekedja, säger Anette Larsson, föreståndare för WWSC Academy.

Tillsammans med de biträdande föreståndarna Lauren McKee och Igor Zozoulenko har ett kursprogram tagits fram som täcker allt från karakteriseringsmetoder till organisk elektronik. Nytt för denna omgång av WWSC Academy är möjligheten att välja en modul i vissa av kurserna, vilket gör kurserna ännu mer relevanta för deltagarna.

– Vi ser verkligen fram emot att träffa alla nya doktorander och välkomnar er till den första kursen som kommer att ge er en introduktion till fältet och centret, säger Anette.

Öppen för Treesearch-doktorander

Precis som i tidigare omgång av forskarskolan välkomnas doktorander inom Treesearch att delta.

– Som doktorand inom Treesearch kommer du att vara en del av WWSC Academy-nätverket och få delta i kurserna under hela perioden, liksom i WWSC-konferenserna”, säger Gunnar Westman, vice-föreståndare utbildning i Treesearch.

Denna period kommer doktorander inom Treesearch att ansöka om att delta i hela WWSC Academy-programmet, istället för som förra perioden för specifika kurser. De som blir antagna har därmed en säker plats i framtida WWSC Academy-kurser samt i centrets interna konferenser. Antalet tillgängliga platser för Treesearch är begränsat, och ansökan görs via treesearch.se.

Första kursen i oktober

Den första kursen hålls på Skytteholm, Ekerö, strax utanför Stockholm, och kommer att ge en introduktion till WWSC och WWSC Academy. En översikt över kursplanen finns på wwsc.se/wwsc-academy/.

För att delta från och med den första kursen behöver Treesearch din registrering senast 9 oktober. Mer information om kommande ansökningsperioder kommer.  

Dela nyheten