TREESEARCH logotype 2 black

Till alla nyheter 

Forskning och kunskapsöverföring i fokus på Treesearch Insight: BiMaC Innovation
DSC_0408
Forskning på skogsbaserade material och kunskapsöverföring av forskningsresultat mellan akademi och industri var i fokus när Treesearch Insight: BiMaC Innovation gick av stapeln den 29 januari i Stockholm. Konferensen var den andra i den nationella plattformen Treesearchs Insight-serie och även slutkonferens för VINN Excellence centret BiMaC Innovation.

 

VinnExcellence centret BiMaC Innovation har sedan starten 2007 varit inriktat på att skapa paradigmskiftande genombrott i skogsindustrin genom forskningssamarbete med industrin och akademin med stöd från Vinnova. Under dagen fick deltagarna en sammanfattning av de resultat som kommit fram under de tio åren, både i form av forskningsresultat, industrinära implementationsprojekt och inte minst i form av utbildade doktorer med unik kompetens.

Bland forskningsresultaten som lyftes fram fanns helt gröna och giftfria spånskivor, 3D-formade papper och extruderade korkar gjorda med 80% cellulosa som alla gick att se på plats i form av demonstratorer. Från centret har flera patent kommit och de inblandade företagen har nu möjlighet att ta vidare resultaten.

Demonstratorer från BiMaC Innovation
Demonstratorer från BiMaC Innovation

Dagen lockade drygt 110 deltagare från både näringsliv och akademi. Missade du konferensen och är intresserad av att få veta mer om BiMaC Innovation så kan du kontakta Linda Fogelström, lindafo@kth.se

Treesearch Insight är en konferensserie som presenterar och lyfter fram forskningsaktiviteter inom nya material från skogen. Insight-konferenserna är den första delen att lanseras av Treesearchs konferens- och seminarieprogram. Håll ögonen på www.treesearch.se för att ta del av kommande händelser och event!

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Dela nyheten