TREESEARCH logotype 2 black

Till alla nyheter 

Första Treesearch-eventet 14 juni
Den 14 juni hölls det första Treesearch-eventet som gav en första presentation av plattformen för de drygt 130 deltagarna. I talarlistan fanns bland annat närings- och innovationsminister Mikael Damberg, företrädare för KTH, Chalmers och Linköpings universitet (LiU), BillerudKorsnäs och Stora Enso samt Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.
Mingelbild TREESEARCH-event 14 juni
Mingel och postervisning avslutade eventet

Unga forskare visade framtiden

En viktig del i Treesearch är satsningen på framtidens forskningsledare inom industri och akademi – doktorander och unga forskare. På eventet gavs det möjlighet att ta del av pågående forskning dels genom pitchar och dels genom postermingel. Doktorander från Wallenberg Wood Science Center (WWSC) och LiU  visade i en serie korta 1-minuterspresentationer aktuella forskningsresultat på området nya material och specialkemikalier från skogsråvara. I efterföljande minglet fanns det ytterligare möjlighet till direkta samtal med doktorander och unga forskare.

Starten för Treesearch

Eventet markerar starten på plattformen Treesearch. Under uppstartsperioden kommer nu Treesearch verka för att inkludera fler parter, både från akademi och från näringsliv.

Vill du kontakta Treesearch kan du antingen maila info@treesearch.se eller kontakta interimsledningen

Missade du eventet och är nyfiken på vad Treesearch är? Se Magnus Wikströms, CTO på BillerudKorsnäs presentation från eventet nedan.

Dela nyheten